Informace

AKCE ZRUŠENA


Mail:

Účastníků/programů
-xx- / -xx-


Náhodný obrázek

img00061.jpg

Kam dál

Správce webu

Vyhledávání

< návrat zpět

Co je RVVZ

► Regionální Vzájemná Výměna Zkušenosti - název již mnohé napoví. Tak jako mnoho jiných skupin lidí se stejnými zájmy, máme i my, kteří pracujeme s dětmi svá "diskuzní a vzdělávací fóra". Rozhodně nejvýznamnějšími z nich jsou Vzájemné Výměny Zkušeností. Akce, kde si mezi sebou předáváme zkušenosti nabyté při vedení dětského oddílu či kroužku, seznamujeme se s novými znalostmi a nápady, diskutujeme a navzájem se poznáváme. Je jedno, zda jsme táborníci, skauti, pionýři nebo příslušníci jiné organizace. Naším společným cílem je práce s dětmi a mládeží.

► Za duchovního otce "vévézetek"je považován Galén, vlastním jménem Jan Šimáně, který za svého největšího učitele považuje Jaroslava Foglara. Už ve svých dvanácti letech založil se sourozenci a kamarády první dětský klub a v roce 1965 přišel s nápadem upořádat první tehdejší Vzájemnou Výměnu Zkušeností.

► V roce 1992 se v Brně pořádala první "novodobá" CVVZ (Celostátní Vzájemná Výměna Zkušeností). Od té doby se pořádá každoročně na podzim, pokaždé v jiném hostitelském městě (např. Třebíč, České Budějovice, Praha, Ostrava, a další). Zatím poslední CVVZ (v roce 2015) se odehrála v Chrudimi. Organizační tým již napilno pracuje v Jihlavě. My jsme také pořádali CVVZ, v roce 2012 a naposledy v roce 2017 - více informací na oficiálních stránkáck.

► Kromě celostátní výměny zkušeností se však také pořádá několik oblastních - regionálních akcí, které plní stejné poslání, jen je vše v menším měřítku (nemusí ovšem nutně platit i pro výsledky akce). Jedním z pravidelných pořadatelů RVVZ je například Třebíč.